Tatuaje negre si gri       Tatuajele negre si gri se presupune ca au fost facute pentru prima oara in inchisorile din Statele Unite. Acest lucru se datoreaza probabil dificultatii cu care reuseam sa procure cei din aceste locuri ceeala pentru tatuaje colorata. Cand mai multi artisti tatuatori cum ar fi Califoianul Jack Rudy si 'Charlie Cartwright' au vazut aceasta opera de arta alb-negru au realizat ca exista posibilitatea de a adapta aceasta tehnica de tatuare si in afara inchisorilor si anume in saloanele de tatuaje.


Tatuaje negre si gri       Artistii tatuatori din inchisori ar face din orice instrument propulasat de un mic motor un aparat pentru realizarea tatuajelor. Deoarece ceeala pentru tatuaje colorate nu era accesibila iar scrumul de tigara reprezenta, un pigment usor de obtinut, tatuajele au fost fara alta solutie negre si gri. Acesti artisti au detaliat si rafinat acel stil care azi este prezent in saloanele de tatuaje din toata lumea. 

       Avansul acestei tehnici de tatuare "underground" a fost realizat in anii 1970, transformand tatuajele negre si gri in tatuaje stabile pe piata si in epoca modea a tatuajelor. Negru si Griul sunt utilizate in tatuarea de portrete sau in obtinerea de imagini foarte reliste si conforme cu realitatea. Concentrarea artistului este in deosebi indreptata spre liniile si umbrele tatuajului in cauza. Aceste tatuaje pot arata exceptional mai ales daca artistul se pricepe la realizarea umbrelor si liniilor fine. Dupa cum le spune si numele, aceste tatuaje sunt realizate doar in nuante de negru si gri.

Tatuaje negre si gri

Tatuaje Black Art