Tatuaje Japoneze       Tatuajele japoneze isi recastiga locurile fruntase in randul claselor de mijloc. Ironia face ca majoritatea tinerilor de nationalitate japoneza sa opteze pentru designuri de tatuaje care sunt facute in stil American sau stilul tatuajelor tribale. Tatuajele japoneze traditionale sunt inca realizate de specialisti in aceasta arta. Deoarece tatuajele japoneze sunt atat de greu de realizat, acestea necesita mult timp si sunt scumpe de realizat. Un 'costum corporal' traditional (care acopera, spatele, partea superioara a picioarelor si pieptul poate dura pana la 5 ani de zile din prima saptamana de la debut si poate costa pana la 30.000 $!


Tatuaje Japoneze

       Tatuajele japoneze sunt cunoscute in Japonia ca si irezumi ceea ce semnifica exact insertia de ceeala pentru tatuaje sub piele lasand o urma permanenta sau mai bine zis un tatuaj. Tatuarea in Japonia se practica de peste 10.000 de ani. Poporul Ainu, populatia indigena din Japonia, sunt cunoscuti ca aplicand tatuaje in scop decorativ sau social de foarte multa vreme.

Tatuaje Japoneze

      Nu in cele din urma, cetatenii straini care veneau in Japonia ca si turisti cautatu artisii tatuatori, si tatuajele traditionale japoneze au continuat sa fie efectuate in zona underground.

Tatuaje Japoneze

       In anul 1945 tatuajele au fost legalizate de catre fortele de ocupare care au ajuns in Japonia, dar din pacate a pastrat multe din trasaturile care asociau aceasta traditie a tatuarii cu criminalitatea. Timp de multi ani, tatuajele traditionale japoneze au fost asociate cu Yakuza, Mafia notorie a Japoniei, si multe afaceri din Japonia (cum ar fi sali de fitness, izvoare fierbinti si bai publice) inca mai resping clienti care detin tatuaje.