Ingrijirea tatuajelor     Artistii si persoanele tatuate variaza in mod considerabil in modalitatile de ingrijire a tatuajelor. Unii artisti recomanda ca tatuajul nou sa fie acoperit in primele 24 de ore, in timp ce altii recomanda inlaturarea bandajelor dupa 2 ore sau chiar ma putin. Multi tatuatori sfatuiesc evitarea contactului cu apa fiebinte  in cada sau cu apa din piscina sau o baie prelungita in cada in primele doua saptamani, pentru a evita spalarea ceelei sau spalacirea prin prea mare hidratare si pentru a evita infectiile ce pot aparea prin expunerea la bacterii sau clor. In contradictie, alti artisti sugereaza ca noile tatuaje sa fie spalate des in apa fierbinte.  Tattoo specific salves have become prevalent in recent years.   

Metodele generale de ingrijire sfatuiesc impotriva indepartarii crustei care se formeaza la noile tatuaje si evitarea expunerii la soare perioade mari de timp; toate acestea pot sa contribuie la stricarea imaginii.  Mai mult, toti sunt de acord ca un tatuaj nou trebuie mentinut curat. Multe produse pot fi recomandate pentru aplicarea pe piele, variind de la cele destinate tratarii taieturilor, la unt de cacao, salvie, lanolina, A & D sau Aquaphor. Unguentele pe baza de ulei sunt aproape mereu recomandate a fi folosite in straturi foarte mici datorita incapabilitatii de a se evapora, si ca urmare supra-hidratarea pielii deja perforata. In ultimii ani, au fost fabricate spre comercializare produse pentru ingrijirea tatuajelor. Desii opiniile despre aceste produse variaza, toata lumea e de acord  ca fie folosite singure sau impreuna cu alte produse, sapunul si apa calda ajuta la intretinerea tatuajelor curate si fara infectii. In cele din urma, ceeala care ramane in piele pe tot parcursul procesului de vindecare determina, in mare parte, robustetea tatuajului in faza finala. Daca un tatuaj se infecteaza (mai putin frecvent ,dar posibil daca cineva nu isi tine curat tatuajul) sau daca crusta se desprinde prea repede, atunci ceeala nu se va fixa cum trebuie in piele si imaginea finala va fi afectata in mod negativ.

     In Marea Britanie, cei mai multi artisti de tatuaje recomanda Bepanthen ca principal produs de ingrijire pentru tatuaje noi.