Coloranti si pigmenti pentru tatuaje     Cele mai vechi ceeluri erau obtinute direct din natura si erau destul de limitate in ceea ce priveste varietatea pigmentului. Astazi, un numar aproape nelimitat de culori si nunate de ceeala pentru tatuaje sunt produse in masa si vandute in intreaga lume. In general, artistii care efectueaza tatuajele, combina aceste ceeluri si creeaza culoarea lor unica.

     O mare varietate de coloranti si pigmenti poate fi folosita in tatuaje, de la materiale anorganice ca dioxid de titaniu si oxizi de fier la carbune negru, quinoline, phthalocyanine si derivati de naphthol, coloranti facuti din cenusa, si alte mixturi. Tendinta actuala pentru pigmentul tatuajelor este ABS-ul plastic, dupa cum este vazuta pe scara larga de Intenze, Millenium si alte branduri de ABS pigmentat. Pigmentii de oxid de fier sunt folositi intr-o mai mare masura in cosmeticele de tatuaje. Multi pigmenti au fost folositi in sondaje ale tatuatorilor profesionisti. Recent a aparut o ceeala pentru tatuaje "blacklight-reactive" continand microcapsule PMMA. Numele tehnic este BIOMETRIX System-1000, si e comercializat sub denumirea de "Chameleon Tattoo Ink" (ceeala cameleon). Acesata ceeala mai poate fi gasita ca "The Original Blacklight Inks by NEWWEST  Technologies".     Modul de tatuare cu ceeluri are la baza pigmenti de carbon care au fost folositi in afara apliactiilor comerciale cu tatuaje. Din 2004, "the United States Food and Drug Administration" au realizat studii pentru a afla daca continutul prezinta riscuri, si au actionat conform legii in cazul descoperirii de materiale nesigure, inclusiv urme de metale grele (oxid de fier) sau alte materiale cancerigene. In 2005 la Universitatea din Arizona de Nord s-a efectuat un studiu care caracteriza ceeala pentru tatuaje (Finley-Jones and Wagner). FDA asteapta ca autoritatile locale sa leigifereze si testeze colorantii tatuajelor si ceelurile facute pentru utilizarea permanenta. In Califoia, statul interzice anumite ingrediente ÅŸi urmăreÅŸte companii care nu reuÅŸesc să anunÅ£e consumatorul de conÅ£inutul de pigmenÅ£ilor din tatuaj. Recent, statul Califoia a actionat in justitie noua producatori de pigmenti si ceeala, cerandu-le sa isi eticheteze corespunzator produsele.

     ABS-ul plastic este folosit ca si colorant in pigmentii mai deschisi la care e mai putin probabil sa se estompeze decat la pigmentii traditionali. Multe branduri cunoscute de pigmenti pentru tatuaje contin ABS ca si colorant.

     Au existat exprimari repetate despre interactiunea dinte procedurile imagistice prin rezonanta magnetica(MRI) si pigmentii tatuajelor, care pot sa contina urme de metal. Ipotetic, campurile magnetice produse de MRI pot sa interactioneze cu cu aceste particule de metal, putand cauza denaturarea imaginii. Show-ul de televiziune MythBusters a testat aceasta ipoteza si nu au gasit nici o interactiune intre ceeala tatuajelor si MRI.

     Profesionitii intr-ale tatuajelor se bazeaza in primul rand pe aceeasi baza de pigment gasit in produsele cosmetice. Amatorii folosesc adesea ceeala de proasta calitate, cum e ceeala India, aceste ceeluri continand adesea impuritati si toxine care pot duce la infectii sau imbolnaviri.